Κατηγορίες
Events

Γνωρίζοντας την κοινότητα του FIWARE στο DITECT έργο: ψηφιακές τεχνολογίες για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ασφάλειας τροφίμων

Η μόλυνση των τροφίμων αποτελεί παγκόσμια ανησυχία για τη δημόσια υγεία και αιτία διεθνών εμπορικών προβλημάτων. Ο Δρ Νυχάς, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συντονιστής του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου DiTECT, και μια ομάδα έμπειρων ερευνητών από την Ευρώπη και την Κίνα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μεταμορφώσουν και να θέσουν τους ακρογωνιαίους λίθους των μελλοντικών πλατφορμών παρακολούθησης της ασφάλειας των τροφίμων.

Ο Δρ Νυχάς και ο κ. Μωυσιάδης από το Hellenic FIWARE iHub και την Future Intelligence (FINT) αντάλλαξαν απόψεις και τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο του έργου και την χρήση εργαλείων ανοιχτού κώδικα όπως το FIWARE για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των παραδοσιακών αλυσίδων αξίας γεωργικών τροφίμων. Ειδικά όσον αφορά τις τεχνολογικές πτυχές, και οι δύο πρωτοβουλίες / έργα θα εκμεταλλευτούν τεχνολογίες Διαδικτύου των Πραγμάτων και δημιουργία αγροδιατροφικού χώρου δεδομένων (agrifood data spaces), μεταξύ άλλων. Και οι δύο ερευνητές συμφώνησαν ότι το FIWARE θα επωφεληθεί από τον εξειδικευμένο τομέα στον οποίο εστιάζει το DiTect, την ασφάλεια των τροφίμων και τις σχετικές βελτιστοποιήσεις. Από την άλλη πλευρά, το DiTECT μπορεί να διευρύνει την προσέγγισή του για την επίτευξη της ασφάλειας των τροφίμων αναγνωρίζοντας τις τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζονται στην κοινότητα FIWARE εμπλέκοντας και ενημερώνοντας περισσότερους εταίρους της αλυσίδας αξίας του τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο DiTECT μπορείτε να βρείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *