Κατηγορίες
Events

Παρουσίαση στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας

Ο ελληνικός κόμβος καινοτομίας για τις τεχνολογίες και την κοινότητα FIWARE παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Ψηφιακό Κόμβο Καινοτομίας ahedd- (Attica Hub for the Economy of Data and Devices) και τον ΣΕΚΕΕ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη ερευνητικών ομάδων, έργων και δραστηριοτήτων μελών του ahedd και οι συνέργειές τους με μέλη του ΣΕΚΕΕ για την προώθηση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Οικονομίας και εν γένει της Καινοτομίας.

Το Hellenic FIWARE iHub παρουσίασε τις δραστηριότητές του, την κοινότητα ανοικτού λογισμικού FIWARE, αλλά και τον προσανατολισμό του σε συγκεκριμένες αγορές.

Η προτεραιοποίηση αυτή είχε σαν στόχο την γρήγορη αναγνώριση ευκαιριών συνεργασίας αλλά δεν είναι περιοριστική και σε ευρύτερες αγορές όπως για παράδειγμα το digital marketing και τον τουρισμό που μπορεί να ενδιαφέρει τον Σύνδεσμο.

Το Hellenic FIWARE iHub τόνισε τον προσανατολισμό του στην εκπαίδευση μελών του ΣΕΚΕΕ στη χρήση του FIWARE και του πρωτοκόλλου NGSIv2. Η χρήση του Orion Context Broker εκτός από εντυπωσιακά αποτελέσματα στη διαχείριση γεγονότων σε πραγματικό χρόνο χρησιμεύει και στην διαλειτουργικότητα συστημάτων και υπηρεσιών με άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους του Connecting European Facility (CEF) αλλά και της υπό διαμόρφωση Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς στην Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον από εταιρίες του Συνδέσμου ήταν μεγάλο και θα γίνει επαναληπτική συνάντηση σε σύντομο χρόνο.   

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 20 & 21 Ιανουαρίου 14.00-17.00. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα και τα στοιχεία σύνδεσης στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *